THE MIND IS WIDER THAN THE SKY
Van woensdag 2 maart t/m zondag 27 maart exposeren kunstenaars i.s.m. BTHECITY in het pand Roodbol van de Firma van Drie. Dit zijn Henk Mual, Sias Fanoembi, Annelies Nanlohy, Loemamoli, Marjolein Maitimu, Pieter Latul, Bart Belonje, Eddy Manuhutu, Bernardin Langezaal en Wil Nanlohy. Wat deze kunstenaars met elkaar gemeen hebben is hun Molukse achtergrond of verbondenheid daarmee.

De expositie is in twee periodes verdeeld met op alle vier de vrijdagavonden een activiteit. De eerste samenstelling is van 2 t/m 13 maart. Zo zal op vrijdagavond 4 maart om 21:00 uur geopend worden door dichter Joop Nanlohy. De volgende is van 16 t/m 27 maart. Deze zal officieel geopend worden op vrijdagavond 18 maart, aanvang 21:00 uur. Als speciale gast zal de schrijver Jan Tomasowa deze avond uit zijn laatste roman “Dewi” voordragen. Er zal dan gelegenheid zijn om persoonlijk met hem kennis te maken. De overige vrijdagavonden worden opgeluisterd met een performance van zangeres Willy Manusama en een Mysterie Guest.

Omdat het jaar 2011 in het teken staat van het 60-jarig verblijf van Molukkers in Nederland zal er in het weekend van 22 t/m 27 maart in museumgoudA een sculptuur van opgestapelde koffers te zien zijn. Met deze koffers kwamen de Molukse KNIL-soldaten en hun gezinnen zestig jaar geleden naar Nederland. De mensen van de eerst generatie hebben deze koffers altijd in de slaapkamers opgestapeld laten staan. Klaar om ingepakt te kunnen worden en terug te keren naar het vaderland, de Zuid-Molukken.

Programma wo 2 t/m zo 13 maart 2011
Exposanten: Henk Mual, Loemamoli, Annelies Nanlohy, Sias Fanoembi en Marjolein Maitimu
wo 2 maart – Start expositie “The mind is wider than the sky”
vr 4 maart – 21.00 Opening met dichter Joop Nanlohy
vr 11 maart – 21.00 Muzikaal performance door Willy Manusama en Mystery Guest

Programma ma 14 t/m zo 27 maart 2011
Exposanten: Pieter Latul, Bart Belonje, Wil Nanlohy, Bernardin Langezaal en Eddy Manuhutu
vr
18 maart – 21.00 Opening met boekpresentatie “DEWI” van schrijver Jan Tomasowa
vr  25 maart – 21.00 Afsluiting: Surprise avond

Pand Roodbol van de Firma van Drie, Achter de Kerk 13 , Gouda.
Openingstijden woensdag t/ zondag van 12:00 – 17:00 uur.
En iedere vrijdagavond een activiteit vanaf 21.00. Toegang gratis.
Meer info: www.firmavandrie.nl, www.museumgouda.nl en www.bthecity.com