RECAP / MAKING OF exhibition URBAN versus URBAN from URBMATH on Vimeo.

‘Urban’, geen ander woord in de Nederlandse taal kreeg in zo’n korte tijd zoveel verschillende definities toegeschreven. Van stedelijk, tot gangstercultuur, van nieuwe jongerencultuur tot black music. Het is dan ook niet voor niets dat de term urban voor verwarring en onbegrip zorgt. URBMATH vond de oplossing. De urban code werd gekaakt door de verschillende toepassingen van de term urban terug te brengen tot 4 heldere definities.

“Urban culture vormt de nieuwe creatieve klasse. Een niet te onderschatten motor achter de stadseconomie. Maar doordat de term urban niet altijd goed wordt begrepen, krijgt deze groep niet wat ze nodig hebben”, zegt Mathis J. Bout, oprichter van URBMATH.

Tijdens zijn afstuderen voor de studie Architectuur aan de TU Delft onderzocht hij urban in de breedste zin van het woord. Hiervoor dompelde de voormalig presentator en crowdhyper zich zes maanden onder in de urban culture en bracht ongrijpbare term ‘urban’ in kaart. De resultaten zijn gegoten in een tentoonstelling van de portretten die Mathis maakte in zijn zoektocht naar urban.

Kom naar de feestelijke opening op woensdag 14 september van 19:00-20:30 en ontdek wat urban is!

De tentoonstelling eindigt op zondag 16 oktober. Openingstijden zijn dinsdag, zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 en ook op afspraak.

Locatie
BTHECITY
Hoogstraat 34A
3011 PR Rotterdam
www.bthecity.com